Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

A couple of problems (bugs?)

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vuzhmusic



Joined: 21 Oct 2009
Posts: 5
Location: Northern Colorado

PostPosted: Thu Jun 09, 2011 4:22 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

I just bought Amadeus Pro... AND moved both Amadeus Pro and Amadeus II to my iBook G4 running OS 10.5.8

Amadeus II problem only occurs on the iBook, when I'm working on a file, if I do some task, like change pitch or apply an effect, thereafter the entire menu bar freezes and I cannot access any of the drop down menus and I have to quit and restart the program to do the next task. Very annoying problem. This program works perfectly on my G4 tower running 10.4.11

The Amadeus Pro problem I have is on both computers, the 'preview' function on AU / VST plugins will only preview a few seconds before spontaneously stopping. This is a problem for my workflow, because I listen to files play as I fine tune plugins before applying them.

Are there any possible fixes for these problems?
_________________
Working class abstract esoterica. Weird music for not so weird people.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1615

PostPosted: Thu Jun 09, 2011 7:04 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Quote:
Amadeus II problem only occurs on the iBook, when I'm working on a file, if I do some task, like change pitch or apply an effect, thereafter the entire menu bar freezes and I cannot access any of the drop down menus and I have to quit and restart the program to do the next task. Very annoying problem. This program works perfectly on my G4 tower running 10.4.11

Amadeus II does not support Mac OS 10.5.

Quote:
The Amadeus Pro problem I have is on both computers, the 'preview' function on AU / VST plugins will only preview a few seconds before spontaneously stopping. This is a problem for my workflow, because I listen to files play as I fine tune plugins before applying them.

This is strange. Do you get an error message in the console (Applications/Utilities/Console.app)?
Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vuzhmusic



Joined: 21 Oct 2009
Posts: 5
Location: Northern Colorado

PostPosted: Fri Jun 10, 2011 1:14 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Ah, that's too bad about AII & 10.5...

Regarding my problem with APro, I just ran Console with the iBook, and Previewed Apple's Audio Unit Graphic EQ and it only previews about ten or so seconds before the preview spontaneously stops. No Console message.
_________________
Working class abstract esoterica. Weird music for not so weird people.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1615

PostPosted: Fri Jun 10, 2011 7:23 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Quote:
Ah, that's too bad about AII & 10.5...

What function of AII did you want to use that AP doesn't have?

Quote:
Regarding my problem with APro, I just ran Console with the iBook, and Previewed Apple's Audio Unit Graphic EQ and it only previews about ten or so seconds before the preview spontaneously stops. No Console message.

Did you maybe have only ten seconds of sound selected?
Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vuzhmusic



Joined: 21 Oct 2009
Posts: 5
Location: Northern Colorado

PostPosted: Sat Jun 11, 2011 2:12 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Quote:
What function of AII did you want to use that AP doesn't have?


I've only just started to use APro, but the preview bug is a big turn off. I also like to use horizontal zoom with the center scroller of the mouse instead of the slider, but that's only a minor annoyance, less important than this preview problem I've been describing. It really kills the usefulness for me.

Quote:
Did you maybe have only ten seconds of sound selected?


No, the problem occurs when the full file is selected.

Actually, now that I'm experimenting with this problem, I notice that it only occurs when the entire file is selected. If I select a large chunk, but not the whole thing, then the preview doesn't stop short.
_________________
Working class abstract esoterica. Weird music for not so weird people.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1615

PostPosted: Sat Jun 11, 2011 8:34 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Quote:
I also like to use horizontal zoom with the center scroller of the mouse instead of the slider, but that's only a minor annoyance, less important than this preview problem I've been describing.

What does the mouse scroller do for you? It should actually perform a horizontal zoom...
If not, see http://www.hairersoft.com/forum/viewtopic.php?t=1417 for how to revert to
default behaviour. Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vuzhmusic



Joined: 21 Oct 2009
Posts: 5
Location: Northern Colorado

PostPosted: Tue Jul 05, 2011 1:26 am    Post subject: Effects still not working Reply with quote

Hello,

thanks for the suggestion on the scrolling, entering the hidden preference into terminal did the trick perfectly.

However, when the entire track is selected by hitting command-'A', my effects still quit after playing for a few seconds. It's a really annoying problem.
_________________
Working class abstract esoterica. Weird music for not so weird people.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1615

PostPosted: Tue Jul 05, 2011 10:20 am    Post subject: A couple of problems (bugs?) Reply with quote

Quote:
However, when the entire track is selected by hitting command-'A', my effects still quit after playing for a few seconds. It's a really annoying problem.

What about the version at <http://www.hairersoft.com/Downloads/AmadeusPro.zip>?
It fixes a couple of problems related to Audio Units.... Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group