Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Aggregate / Multiple inputs

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GreGorGy



Joined: 03 Aug 2010
Posts: 3
Location: South Africa

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 7:47 am    Post subject: Aggregate / Multiple inputs Reply with quote

Hi Everyone. I am new so kid gloves, please.

I have used Amadeus on and off for simple things through the years. Mostly, I do quite a few interviews and have been recording them on my analog tape based dictaphone. I digitize via AP.

I have recently been asked to do wider audience interviews. In the past, things were one-on-one so a simple tape dictaphone worked. Now, I gotta upgrade my equipment. The problem of course is that my audiences will be about 20 people in a focus group and I cannot reconvene them if the recording is poor, so I want to use my MBP and AP as a backup of sorts for the recordings. My new sound equipment (with which I am unfamiliar as I have not tested it fully in stress environments) will be my main tool while the Mac will record as well.I am using the on-board input and an iMic and I now have an issue:

Setup 1: Make onboard input the source of AP and the recording is fine, as long as you are close to the mic (screen)
Setup 2: Make iMic (set to Mic, using Omni microphone) the source and again, the recording is fine.
Setup 3: Make an aggregate device in Audio MIDI Setup and then recordings in Amadeus are only fine from the onboard input. If I go around the corner, for example, with the omni in my hand and talk to it, AP picks up no sound at all.

Please advise.

(AP 1.5.1 / MBPro 10.6.4)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 11:29 am    Post subject: Aggregate / Multiple inputs Reply with quote

Hi,

Quote:
Setup 3: Make an aggregate device in Audio MIDI Setup and then recordings in Amadeus are only fine from the onboard input. If I go around the corner, for example, with the omni in my hand and talk to it, AP picks up no sound at all.

The aggregate device will probably use four channels: two for the built-in input and
two for the iMic. So to pick up both simultaneously, you should use the "Record to new
file" function and choose the channel configuration as 2+2 in the "Quality" tab. Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
GreGorGy



Joined: 03 Aug 2010
Posts: 3
Location: South Africa

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

Aha - I will try that as soon as I am back at the office. All my sound equipment is there. I knew AP could do what I wanted.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
GreGorGy



Joined: 03 Aug 2010
Posts: 3
Location: South Africa

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

OK, simply put, WOW!!!!

It works as advised above. The omni Mic picks up sound so well it works better than a hearing aid!

Fantastic!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Tue Aug 03, 2010 8:26 pm    Post subject: Aggregate / Multiple inputs Reply with quote

Glad to hear it works Wink

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
steve



Joined: 21 Jun 2011
Posts: 1

PostPosted: Tue Jun 21, 2011 1:35 am    Post subject: Aggregate / Multiple inputs Reply with quote

this is great news (well it may be old news to others). I have just upgraded to the latest Amadeus Pro and it prompted me to have a look at this forum for the first time.

Would you believe I was trying to work out last night how I would record vocals, guitar and double bass with only 1 mac and no overdubbing? Rolling Eyes

Thanks Martin, Amadeus provides this capability and your forum spells out how to do it. A reminder of the great value for money that Amadeus represents. Very Happy

best wishes,

Steve
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group