Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Monitoring through headphones problem

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pgomm13



Joined: 23 Oct 2010
Posts: 2
Location: Tokyo

PostPosted: Sat Oct 23, 2010 4:42 am    Post subject: Monitoring through headphones problem Reply with quote

Hi- I've recently purchased Amadeus Pro to replace (cringe) Garage Band. Actually it's not that bad...

I'm a narrator and I'm having troubles getting any sound out of my headphone monitors while I record. Playback is no prob. In Garage Band you can choose to use Monitor or not. Am I missing something with Amadeus?? Isn't this possible?

I'm running from Avalon Mic Pre Amp to RME AD/DA Converter to iMac OSX 10.5.8.

Can someone please shed some light on this? I'm sorry for what may be a silly question. Thanks much!

Cheers!

Peter
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Gerard Bik



Joined: 10 Nov 2006
Posts: 353

PostPosted: Sat Oct 23, 2010 7:38 am    Post subject: Monitoring through headphones problem Reply with quote

Look for the "Playthrough" checkbox on the "Recording dialog"

Gerard



Quote:
Hi- I've recently purchased Amadeus Pro to replace (cringe) Garage Band. Actually it's not that bad...

I'm a narrator and I'm having troubles getting any sound out of my headphone monitors while I record. Playback is no prob. In Garage Band you can choose to use Monitor or not. Am I missing something with Amadeus?? Isn't this possible?

I'm running from Avalon Mic Pre Amp to RME AD/DA Converter to iMac OSX 10.5.8.

Can someone please shed some light on this? I'm sorry for what may be a silly question. Thanks much!

Cheers!

Peter




_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list


--
______________________ _
Gerard Bik grafische vormgeving
Van Aerssenstraat 263
2582 JM Den Haag
070 3554081

Website: http://www.biknewz.nl
IEDP gecertificeerd
_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message
pgomm13



Joined: 23 Oct 2010
Posts: 2
Location: Tokyo

PostPosted: Mon Oct 25, 2010 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Gerard- that did the trick- thank you very much!!! A bit of delay in the audio but not so bad.

Thank you again!!

Peter
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jim Edgar



Joined: 01 Mar 2010
Posts: 95

PostPosted: Mon Oct 25, 2010 3:43 pm    Post subject: Monitoring through headphones problem Reply with quote

On Mon, Oct 25, 2010 at 5:06 AM, pgomm13 <forum2mail@hairersoft.com> wrote:
Quote:
Gerard- that did the trick- thank you very much!!! A bit of delay in the audio but not so bad.



You might see if your A/D converter permits you to patch in a
headphone there. The delay may be due to the conversion before the
signal reaches the computer. I know that the Roland Cakewalk allows
you to monitor both pre and post signals.



--
Jim Edgar

jimedgarvoices@gmail.com
http://www.jimedgarvoices.com
_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group