Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Snow Leopard
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 4:09 am    Post subject: Snow Leopard Reply with quote

Quote:
Open recent doesn't work in that build, though.

Are you sure? It seems to work fine for me. What exactly happens and
how can you reproduce it? Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
kaenath



Joined: 17 Sep 2009
Posts: 2

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

jashunter wrote:
Sorry but not the case here, i have problems launching amadeus in snow leopard, 10.6.1 on a unibody Macbook pro, the icon just bounces int he dock and will not launch, have reinstalled it a couple of times but no dice.

any leads welcome

jas

Same issue here. No /HAL folder in /Library/Audio/Plugins.

Currently there are three folders in there:
Components
Digidesign
VST

Components has a file called A52Codec.component in it, others are empty.
Back to top
View user's profile Send private message
kaenath



Joined: 17 Sep 2009
Posts: 2

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

kaenath wrote:
jashunter wrote:
Sorry but not the case here, i have problems launching amadeus in snow leopard, 10.6.1 on a unibody Macbook pro, the icon just bounces int he dock and will not launch, have reinstalled it a couple of times but no dice.

any leads welcome

jas

Same issue here. No /HAL folder in /Library/Audio/Plugins.

Currently there are three folders in there:
Components
Digidesign
VST

Components has a file called A52Codec.component in it, others are empty.


Actually, my mistake. That was in ~/Library

In /Library/Audio/Plugins/HAL, there was DVCPROHDAudio.plugin and iSightAudio.plugin. One of these two is crashing it.
Back to top
View user's profile Send private message
ggould



Joined: 19 Oct 2008
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

I had the same problem. Amadeus Pro worked fine after installing Snow Leopard except when I used my PreSonus Firebox. All of my other audio applications and iTunes played fine through the Firebox, but Amadeus would just bounce and then hang without opening or showing the little run light even though it was running. I had to delete DVCPROHDAudio.plugin from the HAL directory. Sure hope it wasn't important. Now Amadeus launches and plays through the Firebox.

Glen
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 8:47 pm    Post subject: Snow Leopard Reply with quote

Hi, could anyone send me the "DVCPROHDAudio.plugin"? It seems to be
incompatible with Snow Leopard (googling it shows many users
experiencing freezes of a number of program because of it), but since
lots of computers seem to have it installed, I could try to find a
workaround to the freezes... Thanks,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
swivet



Joined: 20 Sep 2009
Posts: 1

PostPosted: Sun Sep 20, 2009 3:57 am    Post subject: Reply with quote

Amadeus no longer launches for me after installing 10.6.1 and the most recent Apogee Ensemble update. It just bounces for a while, then finally stops bouncing and I have to force quit it. I've deleted all the preferences, deleted and re-downloaded the application, etc, but nothing works. Does anyone have any suggestions?
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Sun Sep 20, 2009 4:30 pm    Post subject: Snow Leopard Reply with quote

Hi,

Quote:
Amadeus no longer launches for me after installing 10.6.1 and the
most recent Apogee Ensemble update. It just bounces for a while,
then finally stops bouncing and I have to force quit it. I've
deleted all the preferences, deleted and re-downloaded the
application, etc, but nothing works. Does anyone have any suggestions?

Did you check on extensions in your /Library/Audio/Plug-Ins/HAL folder
as suggested in this thread? Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
cscotto



Joined: 24 Sep 2009
Posts: 3

PostPosted: Fri Sep 25, 2009 1:15 pm    Post subject: DVCPROHDAudio.plugin Reply with quote

Hi,

I was having the same problem launching Amadeus Pro on my MacBook Pro with 10.6.1. Removed DVCPROHDAudio.plugin and the program launches fine. I am sending you a copy of the plug-in. I cannot seem to find out what this plug-in does, but it is an Apple component. All other audio software seems to be unaware of it.

Actually, what is an email address I can send the plug-in to.

Ciro
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Fri Sep 25, 2009 1:58 pm    Post subject: Snow Leopard Reply with quote

Hi,

Quote:
I was having the same problem launching Amadeus Pro on my MacBook
Pro with 10.6.1. Removed DVCPROHDAudio.plugin and the program
launches fine. I am sending you a copy of the plug-in. I cannot seem
to find out what this plug-in does, but it is an Apple component.
All other audio software seems to be unaware of it.

Actually, what is an email address I can send the plug-in to.

I already got a copy of it from another user, thanks. My impression is
that it is an old Apple FireWire audio driver that has become
obsolete. Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
The9th



Joined: 17 Jul 2009
Posts: 11
Location: Boston, MA

PostPosted: Sat Sep 26, 2009 1:20 pm    Post subject: Re: Snow Leopard Reply with quote

madnil wrote:
Is Amadeus Pro compatible to Snow Leopard 10.6?


(this is a bit off the sound-track, if you will, but I found out that what IS NOT compatible with Snow Leopard is...

The Power PC (Motorola 68NNN), G4, G5 micros.

It is, as one of the Apple Store Geniuses put it, "The End of The Line for the Power PC" chips.

Henceforward, only Intel chips supported (or micro-processors if 'chips' seems a bit un-serious).

<sigh> Getting old AND obsoleted at the same time, somehow depressing.
_________________
US Constitution, esp. the Preamble, Ninth and 10th Amendments.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
oldcamel



Joined: 04 Oct 2009
Posts: 1

PostPosted: Sun Oct 04, 2009 9:25 am    Post subject: Re: Snow Leopard Reply with quote

Martin Hairer wrote:
By the way, just for the record....

I have now had three reports of users for whom Amadeus Pro wouldn't
launch after they upgraded to Snow Leopard. The culprit always was a
third-party audio driver that wouldn't work properly. If you
experience a similar problem, have a look at your /Library/Audio/Plug-
Ins/HAL folder and try to remove any component that you find there
(and reboot the computer) before sending me an email Wink Cheers,



I can't start Amadeus in Snow Leopard when my Mackie Onyx Satellite soundcard is attached.
Other software (Logic Studio, iTunes, Audacity, Mu.lab and others) has no problem with my Satellite.

Help would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group