Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

AP 2.2.2 playback and recording completely broken?

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ron Woodley



Joined: 19 Nov 2014
Posts: 9
Location: Lancaster, UK

PostPosted: Mon Feb 08, 2016 5:02 pm    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

Just updated to 2.2.2, with Mac OS X 10.10.5, and (as some previous posters noted with some earlier versions) playback and recording seem completely broken -- nothing coming through at all. The files for playback are themselves fine -- they play back perfectly in other applications -- but although the AP playback controller is registering the playback OK, no sound is coming through at all. I've used AP perfectly for many years, and it is my app of preference for all my audio editing, but it is effectively useless now! Can you please diagnose and fix a.s.a.p?!

Ron Woodley
_________________
Professor Ronald Woodley
Birmingham Conservatoire
Birmingham City University
UK
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1613

PostPosted: Tue Feb 09, 2016 1:33 pm    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

Dear Ron, in those instances that I am aware of, this problem was resolved by resetting the preferences. You can do this for example with the help of AppCleaner:

https://freemacsoft.net/appcleaner/

Regards,

Martin

--
HairerSoft
http://www.hairersoft.com/




_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ron Woodley



Joined: 19 Nov 2014
Posts: 9
Location: Lancaster, UK

PostPosted: Fri Feb 19, 2016 5:58 pm    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

There doesn't seem to have been any response to my previous post about AP 2.2.2 playback and recording having completely ceased to function under OS X 10.10.5. Is this a generally acknowledged issue, please, or am I the only one to be affected for some reason?! It would be good to know whether, if it is a known fault, some fix is being worked on. At the moment I am completely stuck!

Ron Woodley
_________________
Professor Ronald Woodley
Birmingham Conservatoire
Birmingham City University
UK
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1613

PostPosted: Fri Feb 19, 2016 9:42 pm    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

Sorry, looks like my reply got stuck somewhere... (I recently changed server for my email / forum setup and some configuration turned out to be different.) You should be able to see it now. Regards,

Martin

--
HairerSoft
http://www.hairersoft.com/



_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ron Woodley



Joined: 19 Nov 2014
Posts: 9
Location: Lancaster, UK

PostPosted: Sat Feb 20, 2016 8:58 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, Martin. I used AppCleaner and tried again, but I still get no playback coming through (even though, as I originally said, the playback registers in the Playback Controller window when viewed). So I completely trashed everything with AppCleaner and re-installed AP 2.2.2 from your website. Still I have the same issue! There isn't anything wrong with the files, as they play perfectly in other applications, and I have also tried different audio interfaces as well as the straight headphone output from the laptop -- nothing makes any difference, and there is simply no audio out of AP at all! I am very perplexed and concerned, as I have long relied on AP for my audio editing work.

Best wishes,

Ron Woodley
_________________
Professor Ronald Woodley
Birmingham Conservatoire
Birmingham City University
UK
Back to top
View user's profile Send private message
Ron Woodley



Joined: 19 Nov 2014
Posts: 9
Location: Lancaster, UK

PostPosted: Sat Feb 20, 2016 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Just as a follow-up to my earlier post: I have now installed AP 2.2.2 on my son's Mac laptop, which is running El Capitan rather than Yosemite, and it seems to work perfectly! So perhaps this is a Yosemite-specific issue...? It looks as though I may have to try updating my own system to El Capitan, crossing fingers for any other possible issues with other applications, and see whether AP works properly then.

Thanks again,

Ron
_________________
Professor Ronald Woodley
Birmingham Conservatoire
Birmingham City University
UK
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1613

PostPosted: Sat Feb 20, 2016 3:25 pm    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

It is more likely to be an issue related to some setting on your user account, rather than Yosemite vs El Capitan (I cannot think of any change between the two OS's that would cause this). Maybe you could try creating a clean user account and running Amadeus from there? Regards,

Martin

--
HairerSoft
http://www.hairersoft.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ron Woodley



Joined: 19 Nov 2014
Posts: 9
Location: Lancaster, UK

PostPosted: Sat Feb 20, 2016 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Well, whatever the gremlin was, I seem to have solved it now! I upgraded to El Capitan, trashed everything related to AP with AppCleaner again, and then reinstalled once more from the website. Perhaps relevantly, I was asked for my license details this time, which was something that had not happened on the previous reinstallation, even though I had trashed everything on that occasion as well. And once this latest install was completed, everything worked fine. So I still don't really know what the underlying issue was, but at least it is resolved.

A happy bunny once more!

Best wishes,

Ron
_________________
Professor Ronald Woodley
Birmingham Conservatoire
Birmingham City University
UK
Back to top
View user's profile Send private message
Bret Norman via forum_...
Guest





PostPosted: Sun Feb 21, 2016 1:05 am    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

Hello Ron,


AP 2.2.2 and OS X 10.10.5 working perfectly here, no issues, playback and recording functioning as normal. I am running a 2013 Macbook air with a presonus 1818vsl on my home studio B setup.





On Friday, February 19, 2016 11:58 AM, Ron Woodley <forum2mail@hairersoft.com> wrote:



There doesn't seem to have been any response to my previous post about AP 2.2.2 playback and recording having completely ceased to function under OS X 10.10.5. Is this a generally acknowledged issue, please, or am I the only one to be affected for some reason?! It would be good to know whether, if it is a known fault, some fix is being worked on. At the moment I am completely stuck!Ron Woodley------------------------Professor Ronald WoodleyBirmingham ConservatoireBirmingham City UniversityUK_______________________________________________Amadeus forum mailing listUnsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1613

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 11:22 am    Post subject: AP 2.2.2 playback and recording completely broken? Reply with quote

Quote:
Perhaps relevantly, I was asked for my license details this time, which was something that had not happened on the previous reinstallation

That does sound like the preferences weren't actually trashed last time around... Anyway, glad to hear it works now. Regards,

Martin

--
HairerSoft
http://www.hairersoft.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group