Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Can't launch Amadeus Pro if DVCPROHDAudio.plugin is present

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Guntis



Joined: 21 Jan 2007
Posts: 15
Location: Latvia

PostPosted: Tue Apr 20, 2010 10:11 am    Post subject: Can't launch Amadeus Pro if DVCPROHDAudio.plugin is present Reply with quote

I recently ran into problem, I couldn't launch Amadeus Pro. Tried to remove plugins until I found that the cause of this problem is DVCPROHDAudio.plugin (v.1.3.2, made by Apple, Inc. 2004-2009, Universal binary). As soon as I removed it I could launch Amadeus Pro. Is there some incompatibility or what?
_________________
PC is consumer stuff for me. Like a coffee machine - it does itís job. But Mac - Mac is love, itís like a Porsche - style, design and feeling of well spent money.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Tue Apr 20, 2010 10:32 am    Post subject: Can't launch Amadeus Pro if DVCPROHDAudio.plugin is present Reply with quote

Quote:
As soon as I removed it I could launch Amadeus Pro. Is there some incompatibility or what?

Yes, this plug-in (which is installed by Final Cut) seems to be buggy. Unfortunately, when I
install it on my machines, it still runs fine. My impression was that it stalls only when some
specific devices (FireWire?) are connected to the computer, so I haven't been able to completely
determine what is going on. However, from the reports I received, it seems clear that this plug-in
provides a driver which, under some circumstances, gets stuck in an infinite loop when it is
initialised. This then in turn prevents Amadeus Pro from launching properly.

I have no idea why Amadeus Pro is affected and not every other audio application. But it seems
clear that Amadeus Pro is not the only one:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2141503
http://lists.apple.com/archives/coreaudio-api/2007/jul/msg00110.html

I hope that Apple will fix this soon. Maybe they have already fixed it with the most recent versions
of Final Cut and you still have an older version installed? Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Tue Apr 20, 2010 11:05 am    Post subject: Can't launch Amadeus Pro if DVCPROHDAudio.plugin is present Reply with quote

OK, I tried to defer the call to the faulty function to a later stage, maybe this helps.... Could you
please try to run the version at <http://www.hairersoft.com/Downloads/AmadeusPro.zip> with
DVCPROHDAudio.plugin present and see if this still freezes? If yes, could you please run the
Activity Monitor, select Amadeus Pro, hit "Sample Process" and send me the report that it will
generate? Thanks,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Guntis



Joined: 21 Jan 2007
Posts: 15
Location: Latvia

PostPosted: Wed Apr 21, 2010 8:23 am    Post subject: Plugin problem Reply with quote

Hi,
I downloaded new version of Amadeus Pro, installed it. Placed plugin back in the HAL folder, launched Amadeus Pro, everything's fine now. Here's process' sample:


Sampling process 6175 for 3 seconds with 1 millisecond of run time between samples
Sampling completed, processing symbols...
Analysis of sampling Amadeus Pro (pid 6175) every 1 millisecond
Call graph:
2569 Thread_237659 DispatchQueue_1: com.apple.main-thread (serial)
2569 start
2569 _start
2569 NSApplicationMain
2569 -[NSApplication run]
2569 -[NSApplication nextEventMatchingMask:untilDate:inMode:dequeue:]
2569 _DPSNextEvent
2569 BlockUntilNextEventMatchingListInMode
2569 ReceiveNextEventCommon
2569 RunCurrentEventLoopInMode
2569 CFRunLoopRunInMode
2569 CFRunLoopRunSpecific
2569 __CFRunLoopRun
2569 mach_msg
2569 mach_msg_trap
2569 Thread_237681 DispatchQueue_2: com.apple.libdispatch-manager (serial)
2569 start_wqthread
2569 _pthread_wqthread
2569 _dispatch_worker_thread2
2569 _dispatch_queue_invoke
2569 _dispatch_mgr_invoke
2569 kevent
2569 Thread_237725
2569 thread_start
2569 _pthread_start
2569 AVS::DestroyAVCDeviceController(AVS::AVCDeviceController*)
2569 CFRunLoopRun
2569 CFRunLoopRunSpecific
2569 __CFRunLoopRun
2569 mach_msg
2569 mach_msg_trap
2569 Thread_237727
2569 thread_start
2569 _pthread_start
2569 ah_serv_loop
2569 mach_msg
2569 mach_msg_trap

Total number in stack (recursive counted multiple, when >=5):

Sort by top of stack, same collapsed (when >= 5):
mach_msg_trap 7707
kevent 2569
Sample analysis of process 6175 written to file /dev/stdout
_________________
PC is consumer stuff for me. Like a coffee machine - it does itís job. But Mac - Mac is love, itís like a Porsche - style, design and feeling of well spent money.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group