Mailing ListMailing List   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Skype & USB input record

 
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jashunter



Joined: 20 May 2008
Posts: 6

PostPosted: Tue May 20, 2008 10:55 pm    Post subject: Skype & USB input record Reply with quote

Im sure theres a really simple answer to this but after searching posts and faq's Im lost.

Very simple skype record setup, want to record the input from skype on one channel and my mic (via a usb interface) on the other, so i can fix up levels / EQ etc on each channel after recording. Im a pretty intelligent guy but must say audio hijack etc leave me cold, very unintuitive software and i really want to keep this simple.

Is there a preference or setting in Amadeus that im missing that will let me do this simple setup all within amadeus?

thanks
jas
Back to top
View user's profile Send private message
Martin Hairer
Site Admin


Joined: 08 Nov 2006
Posts: 1612

PostPosted: Fri May 23, 2008 11:02 am    Post subject: Skype & USB input record Reply with quote

Quote:
Im sure theres a really simple answer to this but after searching
posts and faq's Im lost.


I am afraid that there might not be...

Quote:
Very simple skype record setup, want to record the input from skype
on one channel and my mic (via a usb interface) on the other, so i
can fix up levels / EQ etc on each channel after recording. Im a
pretty intelligent guy but must say audio hijack etc leave me cold,
very unintuitive software and i really want to keep this simple.

Is there a preference or setting in Amadeus that im missing that
will let me do this simple setup all within amadeus?

The problem is that MacOS X does not present the *output* of one
application as a possible *input* for another one, so performing this
will always involve a certain amount of hackery... With Amadeus Pro,
the only way is to install some third-party software like Jack http://www.jackosx.com/
that performs this routing. The how-tos section of the manual
explains how to record the output from another program with Amadeus
Pro using Jack. Regards,

Martin

HairerSoft
http://www.hairersoft.com/


_______________________________________________
Amadeus forum mailing list
Unsubscribe / change settings at http://two.pairlist.net/mailman/listinfo/forum_list
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Gerard Bik



Joined: 10 Nov 2006
Posts: 353

PostPosted: Fri May 23, 2008 11:25 am    Post subject: Reply with quote

If you find Audio Hijack unintuitive, I'm afraid it is going to be very hard to find a simple way to set this up.

One easy setup is to connect your mac's output jack to the input jack and record everything that way. The slight loss of quality is of less concern in telephone conversations. But it won't split the channels. Unless you can get one in the right channel and one in the left.
Back to top
View user's profile Send private message
jashunter



Joined: 20 May 2008
Posts: 6

PostPosted: Fri May 23, 2008 11:49 am    Post subject: Reply with quote

thanks guys, im having issues installing jack at the mo on my mac pro 8 proc but will persist, could be the answer
thanks
jas
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.hairersoft.com Forum Index -> Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group